Goede doel


Ook dit jaar gaat de opbrengst van de Eilandloop naar KiKa. Kinderkanker is doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onderen kinderen: elke 3 dagen sterft er een kind aan kanker! Op de website van KiKa is te lezen dat in Nederland per jaar ruim 550 kinderen kanker krijgen. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Het doel van KIKA is om dit percentage te verhogen naar 95%. Hiervoor is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Dit jaar streven we er naar om 100% van het inschrijfgeld van de deelnemers beschikbaar te stellen voor KiKa.


Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker. Hiervoor vraagt KiKa jouw steun.

Jouw inschrijfgeld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hier werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.

Schrijf je in voor de Eilandloop, steun KiKa en help mee in de strijd tegen kinderkanker!


Jouw inschrijfgeld wordt gebruikt voor:

• Wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kinderkanker

• Verbetering van de kwaliteit van behandelingen

• Vermindering van bijwerkingen na behandelingen

• Ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum

• Voorlichting over kinderkanker

geen foto